ENERGJI E PASTËR E SË ARDHMËS
Tekonologji e garantuar nga
Sonnenkraft
Partner

Muqa Solar Company është anëtar i Shoqates për Energji të ripertritshme të Kosovës

Online offer
Merr ofertë online

Plotësoni formën online me kërkesat tuaja, dhe ne do t'ju dërgojmë ofertën më të mirë për shërbime solare

Merr ofertëose kontaktoni me ne! Online offer
Si funksionon energjia solare

Ka dy mënyra për të shfrytëzuar energjinë e diellit: të energjisë termike dhe energjisë elektrike. Një instalimin termik përbëhet nga një seri e mbledhësit në çati. Këta mbledhësit janë të aftë për thithjen e rrezatimit nga dielli dhe duke e kthyer atë në energji ose ngrohës të ujit të nxehtë ose të dyja .Zgjidhja për energji elektrike është quajtur fotovoltaike. Kjo është një seri e paneleve që përmbajnë qeliza të shumtasemiconducting silikonit që të kthehet rrezatimi diellore në energji elektrike.

Një opsion tjetër është një kombinim i dy teknologjive që rezultojnë në një zgjidhje krejtësisht të vetë-mjaftueshme të energjisë.

Energjia solare termale

Kjo zgjidhje mund të ju jap ujë të nxehtë, ngrohje dhomash apo dy gjëra në një zgjidhje. Si ata punojnë - është me të vërtetë shumë e thjeshtë, sekreti është për të bërë zgjidhje efikase. Në thelb një zgjidhje diellore përbëhet nga një ose më shumë mbledhës në çati ose murin e një ndërtese.

Këta mbledhës përmbajë një seri e tubave të cilën uji nxehet; kjo pastaj transportohet një rezervuar për ruajtjen ose për ngrohjen qendrore. Thjeshtë, efikase dhe pa pagesë.

Elektriciteti solar

Energjia elektrike diellore është quajtur fotovoltaike, ose thjesht PV. Kjo është një mënyrë efektive dhe një mënyrë 100% të pastër të konvertimin e rrezatimit diellor në energji elektrike.Panel diellor PV përfshin një numër të qelizave diellore të përbërë nga një material që kthen fotovoltaike e rrezatimit diellor direkt në rrymë elektrike.

Kjo zgjidhje mund të përdoret për të drejtuar ndonjë pajisje elektrike në shtëpi si llambë, larëse, TV makinë apo një kompjuter, etj.

Instalimi juaj PV-gjeneron energji elektrike më shumë se sa familja juaj mund të shpenzoj, fuqia teprica mund të futen nërrjetit të furnizimit publik dhe ju mund të fitojnë të holla ose për të marrë një reduktim përkatës faturat e energjisë elektrike nga furnizuesi juaj.